Over Brand Value

Brand Value staat voor sieraad ontwerpster Ilona Brand.
Zij is in 2013 afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht als sieraadvormgeefster en in 2015 aan de vakopleiding Syntra Limburg als goudsmid/juwelier. Zij maakt unieke sieraden naar eigen ontwerp of naar wens van de klant.

Haar inspiratie haalt ze uit alledaagse dingen, waarmee ze tot een eigen ontwerp komt. Technieken en mechanismen zijn ook een fascinatie van haar, wat vaak terugkomt in haar werk. Ze is bedreven in het goudsmeden, en houdt van detail en afwerking. Haar sieraden zijn betekenisvol en zijn te definiƫren als: stoer, massief en duurzaam. Ieder ontwerp vertelt een verhaal.

Ilona heeft een eigen atelier waar ze haar unieke sieraden vormgeeft en realiseert. Ze heeft door haar opleiding een brede kennis van materialen, waardoor ze haar passie voor het goudsmeden kan combineren met een nieuw materiaal. Ook heeft ze al enige ervaring opgedaan in de vernieuwde techniek 3d printing. Niet al te gecompliceerde schetsen kan zij omzetten in 3d tekeningen waarna het ontwerp in verschillende materialen gerealiseerd kan worden.